Kezdőlap
Fotók
Lovak
Tápéi kalandok
Gyálaréti események
Pónitanya
Rajzaim
Videók
Fórum
GalériaMint minden nyáron most is elmentünk a barátnőimmel egy lovas táborba. Tápén találtunk egy jó lovardát.


1.rész


Willy a kis szabaduló művész


Aznap nagyon meleg volt miután a lovaglásnak vége volt gondoltam kimegyek és megnézzem a lovakat.Bogi és Szilvi még javában csutakolták Cimetet és azon veszekedtek hogy ki pucolja ki Cimet patáját.Szegény Cimet már nagyon unhatta .Oda is mentem a pónikhoz de mikor megszámoltam őket csak négyen voltak.Akkor megláttam kicsivel odébb Willyit a kis tarka pónit javában legelészet.Nagyon megijedtem és szóltam a lányoknak ők is csak nézték , hogy ő meg hogy kerül oda.Szóltunk az egyik nagyobb lánynak de ő azt mondta , hogy Willy mindig kiszökik bármit csinálunk is.De én akkor is visszavittem a többi pónihoz.Miután már vagy harmadszor vittem vissza nem értettem , hogy tud kiszabadulni.Ezért kilestem.Tátott szájjal néztem ahogy körbenéz és a fejét bedugja a két korlát közzé és fölemeli a fölső korlátot utána már csak átlépi az alsót.Nagyot néztem és odamentem hozzá , hogy megcirógasam.Indián belovaglása

Ma is nagyon meleg volt de nem annyira .Délután a csikókat lovagolták be ott volt Indián is Cili csikója.A lány magabiztosan ült a nyeregben. Nagyon jó volt nézni ahogy szépen elügetnek mellettünk.De mikor vágtára került a sor Indián olyan gyorsan vágtázott hogy a lány leesett a lóról. Indián elszabadult és eszeveszett vágtába kezdet.Szerencsére a lánynak nem esett baja de ha beleszorult volna a lába a kengyelbe....hát. Nem volt könnyű Indiánt lenyugtatni.Végül senkinek nem esett baja.

Elszabadult lovak

Azon a bizonyos napon borzaztó meleg volt.Lovaglás után Willy kézségesen tűrte hogy vízzel lemossam. Amiotta minden megcirógattam azotta nagyon hozzánőttem.Éreztem , hogy egyre jobban bízik bennem.Visszavittük a pónikat de mikor igyekeztünk vissza a melletük lévő csikók akikat most lovagolnak be ktörtek a karámból .Gyönyörű látvány volt mikor az egyik szürke ló bakolt egyet és fölemelt farokkal elvágtatott melletünk.Azonnal szaladtunk , hogy hívjuk az edzőnket aki néhány lány segítségével visszaterelte a lovakat.


Nehéz helyzet

 Miután kivittük a lovakat és benéztünk egy boxba és láttuk hogy a ló a földön fekszik és hempereg állandóan közben szerencsétlen kis csikója aki mellette állt próbált a paták elől menekülni. Tudtuk , hogy ez nem jó azonnal hívtuk és az oktatónkat .Néhány perccel később megjött az állatorvos .Megnézték a lovat és beoltotta de azt mondták menjünk és inkább pucoljuk le a lovakat.Nem sokkal később a ló jobban lett.


2.rész

Első részben a 2006. évi lovastáboról számoltam be de most a 2007 egy új év és az események csak úgy vonzotak minket.

Megszakadt szívek

Gondolom emlékszetek Willyire az aranyos kis pónira akit annyira szeretem hát most már nem lovagolhatok rajta mert....ELADTÁK......teljesen kivoltam mikor megtudtam de szerencsére nem vitték el ,bértartásban tartják.Ennek örültem .De semmi másnak nem. De tudom , hogy nagyon jó gazdája lett ahogy néztem a képeket amiket iwiwre fölrakott bolgodság töltött el , hogy ilyen jó gazdája lett. De azért szomorú is vagyok .De míg jó helyen van addig nem aggódom.Szeretlek Willy örökre. Smile

Sebes vágta

Igen azon hogy semmi másnak nem örültem hát az igaz mert mikor megtudtam , hogy melyik lovat kapom hát.....A kis Indiánt kaptam hát ugye tudjátok mi történt tavaly ha olvastátok ha nem akkor elmondom hát ledobta a lovasát.De hát nem ellenkeztem megpróbáltam valahogy csak menni fog.Az ügetés katasztrofa volt mert mindig az előtte lévő lovat harapdálta attól féltem megrúg a másik ló.De nem is volt rossz csak a vágta azthittem leesek mikor mondta az oktatónk , hogy lehet vágtázni én beugrattam Indiánt de még alig értem hozzá a lábammal már szálguldott velem.De az volt a legjobb mikor megállost játszottunk .Az előtted lévő beugratja a lovát vágtába és mikor a sor végére ér akkor indulhatsz.Na Indián hiába tartottam neki szaladt , hogy beelőze az előtte lévő lovat.

Affi az új kedvenc

Délután segítettünk az oktatónknak lecsutakolni a lovakat mielőtt a gyerekek megjönnek .Affi  hoztuk ki.Miután lecsutakoltuk a lovakat megkérdeztem , hogy mikor jön a lány aki lovagol majd.Azt mondta , hogy már fél órája itt kellenne lennie.Hát én megkérdeztem nem lovagolhatnánk-e rajta.Ujongva futottam vissza a lányokhoz.Gyorsan fölkantároztuk Affit .Én lovagoltam először szőrén ügatünk és gondoltam egyet beugratom vágtába .Nagyon kényelmes volt a vágtája imádtam.Utána mindenki vágtázott rajta egy kicsit.

Cili szökése

Másnap délután megint jöttek lovagolni és mi kihoztuk Cilit lecsutakolni.Miután kész voltunk épp ugrattak a pályán és mi odamentünk megnézni.Ciliről el is felejtkeztünk egyszer csak szól az oktattónk , hogy hol van Cili.Miután vissza mentünk akkor vettük észrre , hogy Cili eltűnt .Mindenki kereste de nem találtuk .Szilv kiabált , hogy itt van. Mikor bementem a takarmányosba ott volt.Egész  nap ezen nevettünk.

Vágta a szabadban

Eddig csak a fedett lovardában lovagoltunk.Ma sem volt másképp de délután mint mindig most is segítettünk a lovak körül most Bandit és Affit hoztuk ki.Ma is késtek ezért megint lovagoltunk egyet de most mivel nem volt rajtuk semmi ezért szőrén ültük meg őket és a kőtőfékből és vezetőszárból kantárt csináltunk .Én Affin ültem már dörgött az ég de nem zavart minket.Nagyon jól szórakoztunk.A végén egy kicsit vágtáztunk is.

(2007 - es tábor után már nem mentünk többet Tápéra.Helyette én és Bogi a Gyálaréti lovardába kezdtünk el járni. Ha szeretnétek elolvasni az ott történt eseményeket csak kattincsatok a Gyálaréti balesetelre.Jó szórakozás)www.ponistory.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!